Νουί: Απογοητευτικοί οι πρώτοι μήνες του 2017
  Τετάρτη, 15 Μάρ 2017      22:16      0

Νουί: Απογοητευτικοί οι πρώτοι μήνες του 2017

Η επικεφαλής του Ενιαλιου Μηχανισμού Εποπτείας είπε ότι βασική προτεραιότητα των ελληνικών τραπεζών πρέπει να είναι η μείωαη των κόκκινων δανείων...

Το ενδεχόμενο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών απέκλεισε η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

H ίδια υποστήριξε ότι η μείωση των κόκκινων δανείων πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα των διοικήσεων των τραπεζών.

Ερωτηθείσα για τις εκροές από τις τράπεζες τον Ιανουάριο, είπε ότι «το 2016 υπήρξαν καλά νέα σε πολλά μέτωπα, τους πρώτους δύο μήνες του 2017 απογοητευτήκαμε λίγο, σαν να έγινε μια παύση στην πρόοδο. Την ίδια στιγμή, έχουμε δει ότι το ρευστό χρήμα μειώθηκε επίσης. Επομένως, μπορεί να είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, μεμονωμένες περιπτώσεις. Φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις πληρώνουν φόρους ή λογαριασμούς και ίσως η κατάσταση ξαναγίνει ομαλή τους επόμενους μήνες. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα».

Σε ερώτηση για την άρση των capital controls και πότε θα αρθούν ανέφερε ότι δεν είναι αρμόδια για να απαντήσει, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα να μην κρατήσουν πολύ, γιατί, όπως επεσήμανε, "είναι θέμα εμπιστοσύνης".

ΣΧΟΛΙΑ