Νωρίς για πρόωρες εκλογές λέει το Μαξίμου- "Δεν υπάρχει δυναμική
υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία"
  Κυριακή, 18 Μάι 2014      20:46      0

Νωρίς για πρόωρες εκλογές λέει το Μαξίμου- "Δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία"

"Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα, σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου...

Την εκλογική εικόνα στο σύνολο της επικράτειας αναμένει η Νέα Δημοκρατία για να βγάλει συμπεράσματα. Στη Συγγρού εκτιμάται πως σε 10-11 περιφέρειες οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι μπορούν να περάσουν στον δεύτερο γύρο και με διαφορά.

Άλλωστε, σύμφωνα με κύκλους της ηγεσίας της ΝΔ, με εξαίρεση την περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καλά, καθώς στην πλειονότητα των περιφερειών, δεν θα είναι καν στον δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι τρίτος ή τέταρτος.

Ακόμα και στην περιφέρεια Αττικής, σημειώνουν, τα ποσοστά που αποσπά η κ. Δούρου είναι χαμηλότερα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ενώ υπολείπονται από το άθροισμα των ποσοστών Κουμουτσάκου και Σγουρού. Παρομοίως ισχύει και για το δήμο της Αθήνας αναφέρουν, και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Ποιες πρόωρες εκλογές;

Σύμφωνα δε με συνεργάτες και στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, ουδεμία συζήτηση υπάρχει για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Τονίζουν ότι οι κάλπες είναι αυτοδιοικητικές, γεγονός που δεν μπορεί να τροφοδοτήσει καμία συζήτηση περί εθνικών εκλογών.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη στο Mega. «Ασφαλώς και δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εθνικών εκλογών. Είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα ακόμα και για τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών», δήλωσε.

Κεδίκογλου: Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα

"Η επόμενη Κυριακή είναι πολύ σημαντική. Κάθε κάλπη είναι διαφορετική. Η εικόνα στην επαρχία, έστω και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, είναι διαφορετική από αυτή της Αττικής. Σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της επαρχίας, θα έχουμε καλά αποτελέσματα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

"Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα, πρόσθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

ΣΧΟΛΙΑ