Νέα επίθεση Μπερλουσκόνι κατά δικαστικών
  Δευτέρα, 4 Οκτ 2010      17:00      0

Νέα επίθεση Μπερλουσκόνι κατά δικαστικών

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συγκέντρωση του κόμματός του, χθες βράδυ...
στo Mιλάνο, ζήτησε εκ νέου τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής του κοινοβουλίου, η οποία θα ερευνήσει τη δράση του ιταλικού δικαστικού σώματος.

    Ο "Καβαλιέρε", κατά την ολοκλήρωση της γιορτής του κόμματός του, "Λαός της Ελευθερίας", στη Ρώμη, τόνισε ότι "πρέπει να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή ενάντια στους δικαστικούς εκείνους που χρησιμοποιούν τη δικαιοσύνη, για να με εξαφανίσουν από την πολιτική ζωή".

    Με τον τρόπο αυτό, ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, θέλησε να επιβεβαιώσει όσα είχε ήδη πει, σε φιλική συνομιλία με υποστηρικτές του, στις 29 Σεπτεμβρίου, έξω από το μέγαρο Γκρατσιόλι της Ρώμης, στο οποίο διαμένει. Ο συγκεκριμένος διάλογος, είχε καταγραφεί από κινητό και είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα", προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

    Απευθυνόμενος, χθες βράδυ, στους οπαδούς του κόμματός του, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε:

    "Πρόκειται να αποσταλεί, σύντομα, σε κάθε ιταλική οικογένεια, λεπτομερές διαφημιστικό υλικό, στο οποίο θα παρουσιάζει το έργο της κυβέρνησης. Θα συγκροτηθούν ομάδες ``ιεραποστόλων της ελευθερίας``, που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε ποσοστό 51% στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν".

    Στο μεταξύ, όμως, η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το έργο της δικαιοσύνης, προκαλεί την αρνητική αντίδραση των συμμάχων της κυβέρνησης, καθώς και της αντιπολίτευσης.
ΣΧΟΛΙΑ