ΝΔ: Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα
  Δευτέρα, 1 Φεβ 2016      15:03      0
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μουζάλα

ΝΔ: Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα

Συνάντηση ανάμεσα στον Κ.Μητσοτάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο την προσφυγική κρίση...

Αυτή ήταν μια ακόμη πρωτοβουλία του νέου προέδρου της ΝΔ στο πλαίσιο μιας σειράς ευρύτερων ενεργειών που θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου.  

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου μιάμιση ώρα, ενώ το κλίμα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν, ήταν θετικό. Ο κ. Μουζάλας σε δήλωσή του τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση στο γεγονός ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετωπιση», ενώ αν και επεσήμανε πως υπήρξαν διαφωνίες, τόνισε πως «η κριτική που έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα».

Η κριτική του Κ.Μητσοτάκη αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το προσφυγικό. Όπως μάλιστα δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό λόγω απραξίας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στον κ. Μουζάλα πως το θέμα αυτό έχει εθνικές διαστάσεις, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει. Στόχος του Προέδρου της ΝΔ είναι να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.

 

ΣΧΟΛΙΑ