"Μονταζιέρα" Βούτση-ΑΠΕ καταγγέλλει ο Ψαριανός - "Καμιά αλλοίωση"
λέει ο Βούτσης
  Παρασκευή, 24 Μάρ 2017      14:15      0

"Μονταζιέρα" Βούτση-ΑΠΕ καταγγέλλει ο Ψαριανός - "Καμιά αλλοίωση" λέει ο Βούτσης

Θέμα διαρροής μιας κλειστής συνεδρίασης Επιτροπής της Βουλής, αλλά και μοντάζ δηλώσεων από πλευράς ΑΠΕ, θέτει ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Αφορμή, το θέμα με τους μετακλητούς της Βουλής που μονιμοποιήθηκαν...

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψαριανός αναφέρει:

«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και διά της μεθόδου της μονταζιέρας, τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση.

» Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και 'διέρρευσε υπηρεσιακώς' συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), Τραγάκη (ΝΔ), Μ. Γεωργιάδη (Ένωση Κεντρώων) και Γ.Ψαριανού (Το Ποτάμι), με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού κ. Νίκου Βούτση.

» Η 'φιλοκυβερνητική διαρροή' έγινε, άγνωστο πως, παρότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και του καναλιού της Βουλής.
Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως τα σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το 'μοντάζ' για το ΑΠΕ.

» Όσον αφορά δε, στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότερο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ.

» Στον δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, ορντίναντσες των ΣυριζΑΝελ, όπως γλαφυρά περιγράφονται, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ. Τώρα θα πρέπει αν το λέμε ΒΠΕ!».

Απάντηση του ΠτΒ

«Τόσο τα πρακτικά, όσο και το ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού είναι διαθέσιμα στους βουλευτές και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει καμία αιτίαση για αλλοίωση του περιεχομένου που είδε το φως της δημοσιότητας. Αλλωστε, ήδη, είχαν γίνει δημόσια δηλώσεις από βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων» σχολιάζουν κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

ΣΧΟΛΙΑ