Μητσοτάκης: Υπέρ ανοικτών αλλά και κλειστών χώρων κράτησης
προσφύγων
  Τρίτη, 1 Μάρ 2016      13:02      0
Η ομιλία Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

Μητσοτάκης: Υπέρ ανοικτών αλλά και κλειστών χώρων κράτησης προσφύγων

Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό...

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτσάκης, με αιχμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο προσφυγικό. «Οι απειλές για βέτο και οι μονομερείς ενέργειες δεν ωφελούν» σημείωσε, ζητώντας σοβαρότητα και ψυχραιμία ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα στην προσφυγική κρίση.

Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Πρότεινε να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι κράτησης των προσφύγων, για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής και τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού.

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και την Παρασκευή να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

"Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

"Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό", ανέφερε.

"Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικακότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο" υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ