Μητσοτάκης: Να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο
  Παρασκευή, 19 Ιούλ 2019      13:17      0

Μητσοτάκης: Να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο

ΝΔ: Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Μητσοτάκης: Να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο

Όρθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι βουλευτές του όταν ανέβηκε στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία συνεδριάζει στη Βουλή. Λίγο νωρίτερα κατά την είσοδό του στην αίθουσα Γερουσίας διαπίστωσε: «Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο».

Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο, είπε στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ με 158 βουλευτές, τη μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια, όπως είπε.

Αναβάθμιση πολιτικού λόγου, αντιπαράθεση με επιχειρήματα ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους βουλευτές του. Η ψήφος της 7ης Ιουλίου αποτελεί απάντηση κατά του λαϊκισμού και των ακραίων μορφών, είπε ο πρωθυπουργός. Είναι κατάκτηση η απουσία του φασιστικού μορφώματος από τη Βουλή, τόνισε.

Ζήτησε από τους βουλευτές να δίνουν μάχη κατά του λαϊκισμού καθημερινά στην κοινωνία αποκρούοντας τα ρουσφέτια και την λαϊκίστικη συνθηματολογία.

Ζήτησε, επίσης, να μην υπάρχουν κενά έδρανα από τους βουλευτές της ΝΔ. Το βήμα της Βουλής επιβραβεύει την ποιότητα και την σκληρή δουλειά, επισήμανε.

H νέα βουλή να γίνει η καλύτερη της αντιπολίτευσης

«Στόχος η νέα βουλή να γίνει η καλύτερη της αντιπολίτευσης παράγοντας ορθό λόγο και νομιμότητα. Τον τόνο τόνο πρέπει να τον δώσει η ΚΟ της ΝΔ. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι φάροι στη δράση μας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες. Δεν πρέπει να ανεχτούμε κενά έδρανα στο κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λογοδοτούμε στους πολίτες, δουλεύουμε ομαδικά και αλληλεγγύη, η προσωπική μας συμπεριφορά γίνεται πάντα δημόσιο υπόδειγμα» συνέχισε τις «οδηγίες» προς τους βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή, δε, την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα επισήμανε ότι «στα μάτια του λαού είμαστε ο καθρέπτης της παράταξης» σημειώνοντας ότι στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Βουλής «αναδείχτηκαν το ήθος και η προσωπική του πορεία».

«Πρέπει να δείξουμε ότι μια νέα ποιότητα μπορεί να επικρατήσει στη δημόσια ζωή. Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες. Απαιτούν σκέψη και εθνική ευθύνη» συνέχισε ο πρωθυπουργός ο οποίος απευθυνόμενος στους πρωτοεκλεγέντες βουλευτές είπε ότι «η βουλευτική ιδιότητα δεν αποτελεί σκαλοπάτι σε μια διαδρομή αλλά μια αυτόνομη πρόκληση».

Τους υπενθύμισε, μάλιστα, μια φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι «όταν ακούς προσεκτικά πάντα θα μάθεις κάτι».

«Το βήμα του κοινοβουλίου είναι ένα βαρύ βήμα που επιβραβεύει πάνω από όλα την ποιότητα, την καλή προετοιμασία και τους χαμηλούς τόνους. Εύχομαι στην καινούργια ΚΟ καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα εκπληρώσουμε το έργο μας και θα τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε με απόλυτη υπευθυνότητα με γνώμονα πώς θα κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Μετά την ομιλία Μητσοτάκη στην αίθουσα της Γερουσίας πραγματοποιείται η εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον πρωθυπουργό να προτείνει για τη θέση τον Σταύρο Καλαφάτη.

ΣΧΟΛΙΑ