Μιντιάρχες και συμφέροντα χρησιμοποιούν «αγρότες»
και«γραβατωμένους» για να ρίξουν την κυβέρνηση
  Πέμπτη, 28 Ιαν 2016      00:05      0

Μιντιάρχες και συμφέροντα χρησιμοποιούν «αγρότες» και«γραβατωμένους» για να ρίξουν την κυβέρνηση

Μέτωπο του «ΝΑΙ» και Μητσοτάκης με τον μανδύα κοινωνικών αγωνιστών...

του Μενέλαου Γκίβαλου*

 

Μεταξύ σφύρας και άκμονος, σ’ ένα ιστορικά επικίνδυνο αδιέξοδο κινδυνεύει να βρεθεί η ελληνική κυβέρνηση. Ο πολιτικός πόλεμος, που καλύπτεται πίσω από την εμμονή του «συστήματος Σόιμπλε» στην τήρηση των «κανόνων» και των «συμφωνηθέντων», συνεχίζεται αδιάλειπτος. Οι δανειστές κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση, τηρώντας τους όρους του τρίτου Μνημονίου, προσεγγίζει μια ισόρροπη και οικονομικά αποδοτική λύση, αυξάνουν τις παράλογες απαιτήσεις τους. «Τα νούμερα “δεν βγαίνουν”», μας δήλωσε εκβιαστικά ο αχυράνθρωπος του Β. Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να δυναμιτίσει τις όντως μελετημένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Το αδιέξοδο όμως εντείνεται από το γεγονός ότι οι ίδιες αυτές προτάσεις προκαλούν εκτεταμένου χαρακτήρα αντιδράσεις σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που, σ’ ένα μεγάλο τμήμα τους, στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αυτός όμως ο κίνδυνος απώλειας της λαϊκής και κοινωνικής - ταξικής νομιμοποίησης και στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί και το σημείο-κλειδί των εξελίξεων. Αυτό είναι το μείζον διακύβευμα τόσο για τους δανειστές όσο και για το εγχώριο σύστημα των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Η διάρρηξη της σχέσης αυτής θα αποτελέσει το θεμέλιο, την αφετηρία για την παλινόρθωση του πολιτικού προσωπικού που υπηρέτησε και ενσωμάτωσε ιδεολογικοπολιτικά τα Μνημόνια και ταυτόχρονα παρέδωσε την πολιτική εξουσία της χώρας στους δανειστές.

 

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν εκτάκτως την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ