Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό – Τι θα πει στην
ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας
  Τρίτη, 19 Δεκ 2017      16:23      0

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό – Τι θα πει στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας

Λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών προκειμένου ο μαραθώνιος της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2018 να ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία η οποία προσλαμβάνει, κατά παράδοση, χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αντιπαράθεση, η οποία αναμένεται σφοδρή, μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Επικεντρωμένος στην επόμενη μέρα που διαμορφώνεται σταδιακά για μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αναμένεται να είναι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει ότι πρόκειται για τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό, αλλά και αυτόν που θα σηματοδοτήσει την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στη δυναμική ανάπτυξη. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στην πορεία της μείωσης της ανεργίας, καθώς και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και στην προστασία των αδυνάμων.

Εστιασμένη στα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους θα είναι και η έκτακτη μίνι καμπάνια της Κουμουνδούρου, η οποία θα έρθει σήμερα στην δημοσιότητα μέσω των σόσιαλ μίντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», τα δέκα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ως θεματολογία τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα σποτάκια βασίζονται κυρίως στην παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείων με τη μορφή διαγραμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ