Μεταναστευτικό: Από τη Λέσβο στο Κιλκίς 1.400 άτομα
  Δευτέρα, 2 Σεπ 2019      20:24      0

Μεταναστευτικό: Από τη Λέσβο στο Κιλκίς 1.400 άτομα

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια της Λέσβου σε δομή στο Κιλκίς, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε το Σάββατο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας κατέπλευσε στο λιμάνι Θεσσαλονίκης το πρώτο πλοίο, που μετέφερε περίπου 640 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο, με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας έχουν προστεθεί το τελευταίο 24ωρο έχουν προστεθεί 390 πρόσφυγες, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 11.000.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, επιβιβάστηκαν σε 21 λεωφορεία που περίμεναν στο λιμάνι, προκειμένου να μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Στο λιμάνι τους περίμεναν συνοδοί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, καθώς και διερμηνείς για την υποστήριξη της διαδικασίας.

Για τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, έχει προγραμματιστεί η άφιξη του δεύτερου πλοίου στη Θεσσαλονίκη, που θα μεταφέρει 722 άτομα από τη Λέσβο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του ΔΟΜ, οι 343 αιτούντες θα κατανεμηθούν σε διάφορες δομές της Βόρειας Ελλάδας (κέντρα φιλοξενίας και ξενοδοχεία) και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη Νέα Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑ