Μέρκελ στη Monde: Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα ακολουθούσαν
όλοι
  Τρίτη, 24 Δεκ 2013      13:03      0

Μέρκελ στη Monde: Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα ακολουθούσαν όλοι

Οι δηλώσεις της καγκελαρίου, αν ισχύουν, αποδομούν την επιχείρηση τρομοκράτησης του μνημονιακού μπλοκ πριν από τις εκλογές του 2012...

«Εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεούνταν να αφήσουν το ευρώ σε μεταγενέστερο χρόνο» φέρεται να έχει δηλώσει η Μέρκελ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα LeMonde.

Το έγκριτο φύλλο αποκαλύπτει την απίστευτη δήλωση της Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία όμως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να δήλωσε:

«Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο».

Η ηγέτιδα της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης φέρεται να τόνισε μάλιστα πως «όσο παραμένω καγκελάριος της Γερμανίας θα βοηθώ όλον τον κόσμο», προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν είναι βεβαία εάν «θα μπορούσα να το κάνω δεύτερη φορά», λόγω της «κούραση» των γερμανών φορολογούμενων. «Αυτό μπορεί να εκτροχιαστεί σε κάποιο σημείο», συμπλήρωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ