Μέρκελ: Απέτυχε το πολυεθνικό μοντέλο της Γερμανίας
  Δευτέρα, 18 Οκτ 2010      16:44      0

Μέρκελ: Απέτυχε το πολυεθνικό μοντέλο της Γερμανίας

«Το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης θα υιοθετήσει νέους κανονισμούς στον τομέα των νόμων για τη διαμονή των αλλοδαπών»...
ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. «Πρόκειται για συγκεκριμένα θέματα που ξεκινούν από τη θεσμοθέτηση των υποχρεώσεων των μεταναστών, όπως για παράδειγμα την παρακολούθηση μαθημάτων ενσωμάτωσης, και φτάνουν ως τη διερεύνηση τρόπων για την καλύτερη καταπολέμηση του απαράδεκτου φαινομένου του εξαναγκασμού σε γάμο», πρόσθεσε.

 

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε επίσης ότι στις 18 Νοεμβρίου τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας, Οικονομίας και Εσωτερικών θα συναντηθούν για να συζητήσουν την έλλειψη εξειδικευμένων εργατών και την υπάρχουσα νομοθεσία, προτού συμβουλευθούν για το θέμα τα συνδικάτα και τους εργοδότες.

 

 

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την έλλειψη εξειδικευμένων εργατών εκμεταλλευόμενη τους χιλιάδες αλλοδαπούς που δεν μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμά τους στη Γερμανία, καθώς δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους, όπως επεσήμανε η υπουργός Παιδείας της χώρας Ανέτε Σαβάν.

 

 

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αποκαλύπτουν μάλιστα ότι όλο και περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι πάρα πολλοί από τους μετανάστες της χώρας ζουν σε «παράλληλες κοινότητες», δηλαδή χωρίς να έχουν καμία σχεδόν επαφή με τη γερμανική κουλτούρα.


 

 

ΣΧΟΛΙΑ