ΔΕΗ: Μειώσεις για τους συνεπείς επαγγελματίες
  Τρίτη, 2 Φεβ 2016      13:51      0

ΔΕΗ: Μειώσεις για τους συνεπείς επαγγελματίες

Έκπτωση της τάξεως του 10% θα έχουν οι επαγγελματίες που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή έχουν κάνει διακανονισμό των οφειλών και τον τηρούν, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη...

Οι εκπτώσεις αποφασίστηκαν σήμερα από το ΔΣ της ΔΕΗ και αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης.

Ήδη η ΔΕΗ έχει αποφασίσει επιστροφή του παγίου για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, καθώς και εκπτώσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης που αφορούν στη μεγάλη βιομηχανία.

Η σημερινή απόφαση στόχο έχει τη βελτίωση της εισπραξιμότητας καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, διαμορφώνονται στα 2,2 δις ευρώ.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αποσυνέδεσε εξάλλου τις αποφάσεις από τις κινήσεις του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ενέργειας και τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς πρέπει να προχωρήσει με αναλογική απώλεια μεριδίου για τη ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών οι οποίες σταδιακά θα πρέπει να καταστούν εμπορικά ελκυστικές στο σύνολό τους.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε, επίσης, ανοιχτός σε επιχειρηματικές συνεργασίες για επενδύσεις στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα στην κατασκευή της νέας μονάδας στη Φλώρινα και στην αναβάθμιση των μονάδων του Αμυνταίου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση του τοπικού κοιτάσματος, στην οποία οι ιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν σε κοινή εταιρία με τη ΔΕΗ κατά ποσοστό ανάλογο με τα επενδυτικά κεφάλαια που θα εισφέρουν σε σχέση με την αποτίμηση της αξίας των μονάδων που θα προηγηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ