Με συγγενείς των πεσόντων στα Ίμια συναντήθηκε ο Σαμαράς
  Παρασκευή, 31 Ιαν 2014      16:19      0

Με συγγενείς των πεσόντων στα Ίμια συναντήθηκε ο Σαμαράς

Με τους συγγενείς των τριών πεσόντων ηρώων στα Ίμια, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου...

«Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμουμε τη μνήμη των τριών παλικαριών που πριν από 18 χρόνια έπεσαν για την πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Αυτό είναι χρεος τιμής για την πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Ιωάννης Καραθανασης, γιος του κυβερνήτη Χριστόδουλου Καραθανάση, ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά.

«Αυτοί οι τρεις άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους για κάποια ιδανικά που είμαι σίγουρος ότι τα συμμερίζεστε και πιστεύω ότι με την προσήλωση σας σε αυτά θα βοηθήσετε τους ανθρώπους και πολίτες της Ελλάδας και θα δώσετε μια ώθηση στη δική μου γενιά και τις επόμενες» είπε στον πρωθυπουργό.

Επίσης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που ασχολήθηκε με το θέμα.

«Σημαίνει πολλά για εμάς» τόνισε, ενώ ο αδερφός του συγκυβερνήτη Παναγιώτη Βλαχακου, Νίκος, είπε ότι είναι τιμητική στιγμή για όλες τις οικογένειες. «Η θυσία των τριών αξιωματικών είναι αντίσταση σε κάθε επίβουλο για την Ελλάδα» ανέφερε.

Σήμερα Παρασκευή συμπληρώνονται 18 χρόνια από το επεισόδιο στα Ίμια, όπου έχασαν τη ζωή τους ο υποπλοίαρχος, Παναγιώτης Βλαχάκος, ο υποπλοίαρχος, Χρ.Καραθανάσης και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

ΣΧΟΛΙΑ