Μαξίμου: Η ΝΔ επιχειρεί να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον
Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  Παρασκευή, 31 Μάι 2019      23:12      0

Μαξίμου: Η ΝΔ επιχειρεί να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τη για αλαζονική και αντισυνταγματική συμπεριφορά, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις.

Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν».

ΝΔ: Θεσμικά πρωτοφανής απόφαση της απερχόμενης κυβέρνησης

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «θεσμικά πρωτοφανή» την απόφαση της «απερχόμενης» κυβέρνησης, που όπως επισημαίνει, «εμπλέκει -κατά τρόπο απαράδεκτο- και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει -κατά τρόπο απαράδεκτο- και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ