Μαίνεται η μάχη Ραγκούση - Εκκλησίας
  Παρασκευή, 6 Οκτ 2017      12:16      0

Μαίνεται η μάχη Ραγκούση - Εκκλησίας

Δεν έμεινε αδρανής η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας για τις δηλώσεις περί ομοφυλόφιλων μητροπολιτών και έστειλε εξώδικο στον υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση.

 

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο LGBTQI περιοδικό «Antivirus» που δημοσιεύτηκε προ ημερών, είχε υποστηρίξει – απαντώντας σε ερώτηση εάν δεν φοβάται να πάει ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως η Εκκλησία – ότι «προσωπικά», έχει συναντήσει «εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποία είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

Είχε συμπληρώσει, μάλιστα, ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν». Γι’ αυτό, στη συνέντευξή του, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε καλέσει την Ορθόδοξη Εκκλησία «να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, στο οποίο η Εκκλησία είναι αντίθετη.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε «να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Ο πρώην υπουργός, πάντως, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας να του αποστείλει εξώδικο, απάντησε με δική του ανακοίνωση πως αν και λυπάται για την αντίδραση αυτή, «υπερασπίζεται πάντοτε τη γνώμη του και τις αντιλήψεις του». Τόνισε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να υποστεί «τη βάσανο των δικαστηρίων», αλλά διευκρίνισε ότι οι τοποθετήσεις του αφορούν καταστάσεις, καθώς «όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό του».

 

ΣΧΟΛΙΑ