Μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα – Κάηκε σπίτι στην Άρλα, τρία αεροσκάφη
στη μάχη με τις φλόγες
  Τρίτη, 12 Σεπ 2017      11:59      0

Μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα – Κάηκε σπίτι στην Άρλα, τρία αεροσκάφη στη μάχη με τις φλόγες

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι εναέριες ρίψεις νερού από τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Αχαΐα όπου οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες ‘Αρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι», για να προσθέσει ότι «τις προσπάθειες αυτές βοήθησε και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή».

Όμως, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «από σήμερα το πρωί οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» και αυτό, όπως είπε, «είναι κάτι που μας προβληματίζει».

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι, καθώς και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι στην Άρλα, καθώς και ποιμνιοστάσια.

 

Σε μεγάλο κίνδυνο βρέθηκε το χωριό Άρλα όπου οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικές και το γεγονός ότι άλλαξε η φορά του ανέμου απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ωστόσο, το βράδυ και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 9:00, οι ηλικιωμένοι του χωριού μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εθελοντές δασοπυροσβέστες βρέθηκαν σε κίνδυνο καθώς εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, αλλά κατάφεραν να βγουν σώοι και αβλαβείς από την κόλαση φωτιάς.

Στο σημείο από χθες επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι χθες βράδυ, επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ. Τέλος, σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή χθες το απόγευμα να διακόψουν την κυκλοφορία σε Κάτω Αχαΐα και Ζησιμαίικα, επειδή οι φλόγες προχωρούσαν απειλητικά προς το δρόμο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη δυτική Ελλάδα, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Ανδραβίδα και στην Αρετή Ηλείας, ενώ έχει κατασβεστεί η φωτιά στη Νέα Μανωλάδα.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αγρινίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ