Λυκουρέντζος: «Εμείς ζητάμε από το λαό να στείλει το μήνυμά»
  Δευτέρα, 25 Οκτ 2010      14:14      0

Λυκουρέντζος: «Εμείς ζητάμε από το λαό να στείλει το μήνυμά»

Ως επιτυχία της ΝΔ να θέσει στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές...
εκλογές την πορεία της οικονομίας και το μνημόνιο, εκτιμά ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζις την τακτική που ακολουθεί πλέον η κυβέρνηση.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα" ο Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι «κατ' αρχήν η ΝΔ πέτυχε να επιβάλλει ως θέμα συζήτησης στη δημόσια ζωή της χώρας, την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, για την οποία η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και αυτή είναι η πολιτική η οποία απορρέει από τις υποχρεώσεις της χώρας από το μνημόνιο. Η ΝΔ, αν δεν έκανε κάτι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης, ήταν ότι δεν κατάργησε τους όρους οι οποίοι δημιουργούν στο κράτος τα ελλείμματα και τα χρέη. Έπρεπε, λοιπόν, να κάνουμε την πολιτική μας και την ίδια ώρα να έχουμε το ΠΑΣΟΚ απέναντι και να λέει επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής, επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ , να διώξουμε τους Κινέζους από τα λιμάνια. Αυτή ήταν η στάση της αντιπολίτευσης: Υπάρχουν λεφτά, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και όλα αυτά τα οποία έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση με ψεύδη και εξαπατώντας τον ελληνικό λαό".

    Ωστόσο, ο Γραμματέας της ΝΔ άφησε να εννοηθεί ότι τό κομμα του δεν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές αν το αποτέλεσμα στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι «κακό» για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

    «Αυτός που πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές είναι ο κ. Παπανδρέου από τον εαυτό του. Εκτός αν πιστεύει ότι έχει τρία χρόνια μπροστά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.Το "υπάρχουν χρήματα, το αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό", έχει τρία χρόνια.Αυτό είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης Παπανδρέου,με αυτό το πρόγραμμα κέρδισε τις εκλογές, δική του υπόθεση είναι. Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό να στείλει το μήνυμά του ότι με αυτήν την πολιτική δεν πάει άλλο».

ΣΧΟΛΙΑ