Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Ευρώπη: Νεκροί και εκατοντάδες
ακυρώσεις πτήσεων
  Δευτέρα, 11 Δεκ 2017      17:08      0

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Ευρώπη: Νεκροί και εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης. Ισχυρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα, ενώ καθυστερήσεις και ακυρώσεις παρατηρούνται σε αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια.

 

Στη Γερμανία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ακυρώθεί 300 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στα αεροδρόμια του Μονάχου, του Αμβούργου και της Κολωνίας εξαιτίας του χιονίου.

Στη Γαλλία ένα φεριμπότ με 300 επιβάτες προσάραξε, έξω από το λιμάνι του Καλαί, χωρίς ωστοσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Βρετανία με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δρομολόγια τρένων και να ακυρωθούν πτήσεις. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για σήμερα πολλα σχολεία στη Μάγχη θα παραμείνου κλειστά.

Μια γύναίκα έχασε τη ζωή της στην Πορτογαλία και δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές ξερίζωσαν εκατοντάδες δέντρα και προκάλεσαν δεκάδες πλημμύρες. Η πορτογαλική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι άνεμοι ταχύτητας έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν και την Ισπανία. Η μετεωρολογική υπηρεσία της ιβηρικής χώρας εξέδωσε το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια θεωρούνται οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν ακόμη και στα 120 χλμ/ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ