Κρίσιμη εβδομάδα για την Κεντροαριστερά – Kόντρα ΠΑΣΟΚ με το ΠΟΤΑΜΙ
  Δευτέρα, 18 Σεπ 2017      21:59      0

Κρίσιμη εβδομάδα για την Κεντροαριστερά – Kόντρα ΠΑΣΟΚ με το ΠΟΤΑΜΙ

Mια κυριακάτικη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού μέσω ανακοινώσεων επιβεβαίωσε ότι η συνεννόηση για τα οργανωτικά-διαδικαστικά εξελίσσεται με σοβαρές δυσκολίες...

Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρίσκεται η ψηφοφορία εξ αποστάσεως στην οποία επιμένει το Ποτάμι και για την οποία εκφράζει επιφυλάξεις το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Χ. Τρικούπη απορρίπτει και την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για αναβολή της εκλογής ηγεσίας από τη βάση επειδή στις 12 Νοεμβρίου (β’ γύρος) θα γίνει ο μαραθώνιος της Αθήνας.

Της Αγγελικής Σπανού

Τον κόμπο θα κληθεί να λύσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου μέσα στην εβδομάδα, εν αναμονή και της απάντησης της Vodafone ως προς το αν μπορεί να εγγυηθεί μια αδιάβλητη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η οξύτητα της ανακοίνωσης του Ποταμιού πυροδότησε εκτιμήσεις ότι ο Στ. Θεοδωράκης μπορεί και να αποχωρήσει από την κούρσα εάν δεν συμφωνηθεί τελικά ψηφοφορία εξ αποστάσεως χωρίς προηγούμενη αυτοπρόσωπη παρουσία για την παραλαβή κωδικού όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ. Η οξύτητα της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε επιβεβαίωσε την αίσθηση ότι η Φ. Γεννηματά δεν προτίθεται να κάνει πίσω προκειμένου να μην διακινδυνευθεί η ομαλή εξέλιξη του εγχειρήματος για τη νέα Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμβιβαστική πρόταση έχει καταθέσει ο υποψήφιος για την ηγεσία ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εισηγείται να απαιτηθεί προηγούμενη αυτοπρόσωπη παρουσία για να ψηφίσει κανείς ηλεκτρονικά εντός Ελλάδας και να μην ισχύει αυτός ο όρος για όσους θελήσουν να ψηφίσουν από το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση 1000 υπογραφών από επτά περιφέρειες προκειμένου να κριθεί έγκυρη κάθε υποψηφιότητα και η γενική εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός 10 που ισχύει σήμερα θα αλλάξει προς τα κάτω. Αδύναμοι κρίκοι θεωρούνται οι Γάτσιος, Τζιώτης, Πόντας.

www.neaselida.gr

ΣΧΟΛΙΑ