Κουντουρά: Η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενη χώρα
  Παρασκευή, 18 Αυγ 2017      14:29      0

Κουντουρά: Η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενη χώρα

«Στον τουρισμό, όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι και γι’ αυτό έχουμε μεγάλες επιτυχίες», δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρα.

Η κ. Κουντουρά τόνισε παράλληλα πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα. «Δείξαμε ότι παρά την οικονομική κρίση και τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε το προσφυγικό, η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και παράδειγμα προς μίμηση».

«Οι τιμές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι πολύ υψηλές, σε πολλές είναι πολύ ικανοποιητικές και είμαστε αυτό που λένε οι ξένοι Value for Money, δηλαδή οι υπηρεσίες μας αξίζουν το κόστος τους», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Παράλληλα υπογράμμισε πως «Όλοι μαζί ενωμένοι, με τις περιφέρειες, καταφέραμε να διαφημίσουμε κάθε πτυχή του τουρισμού, τον θεματικό τουρισμό ιδίως κι έτσι έχουμε αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας, πάνω από 10%» είπε η κυρία Κουντουρά και ανέφερε πως «η χρονιά είναι θεαματικά καλύτερη και όλα τα μεγέθη δείχνουν να έχουν πολύ μεγάλη αύξηση, γύρω στο 4-5% τόσο στις αυξήσεις όσο και στα έσοδα».

Τέλος όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων και το ότι μόνο ένας στους δύο πήγαν φέτος διακοπές, η υπουργός δήλωσε πως «οι Έλληνες τουρίστες αυξήθηκαν κατά 6% το 2016, ενώ και το 2017 τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει ανακάμψει».

ΣΧΟΛΙΑ