ΚΚΕ: Αντικομμουνιστική φρενίτιδα της κρατικής τηλεόρασης
  Δευτέρα, 25 Οκτ 2010      09:41      0

ΚΚΕ: Αντικομμουνιστική φρενίτιδα της κρατικής τηλεόρασης

Για αντικομμουνιστική φρενίτιδα κατηγορεί το ΚΚΕ την κρατική τηλεόραση και την...
κυβέρνηση με αφορμή προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον Στάλιν από την ΕΤ1.

 

«Με ένα κατάπτυστο ντοκιμαντέρ παραγωγής της, αντάξιο των γκαιμπελίσκων που την διευθύνουν, η ΕΤ1, δίχως να πρωτοτυπεί, εμφάνισε το βράδυ της Κυριακής την ιστορία με το κεφάλι κάτω. Αγαπητό θέμα της -ποιος άλλος;- ο Στάλιν, τον οποίο η ΕΤ1 εμφάνισε ως συνεργάτη του Χίτλερ στην εκπαίδευση της Γκεστάπο, στην παράδοση χιλιάδων Εβραίων στο γερμανικό κράτος για να αποσταλούν στα κρεματόρια, στην άρνηση του Στάλιν -άκουσον, άκουσον- να αποδεχθεί την αντιχιτλερική συμμαχία, στην υιοθέτηση από Σοβιετικούς αξιωματικούς του ναζιστικού χαιρετισμού και άλλα. Ακόμα, τα εκατομμύρια παιδιά - ζητιάνους που η Σοβιετική αστυνομία δολοφονούσε μόλις συμπλήρωναν τα δώδεκα χρόνια τους», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Για την αντικομμουνιστική φρενίτιδα της κρατικής τηλεόρασης, το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο για την ΕΡΤ υπουργό. Κάνουν μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι μπροστά στις εκλογές θα αλιεύσουν ψήφους με τέτοιες χυδαιότητες, κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι με τον αντικομμουνισμό θα συγκαλύψουν τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν υπέρ της πλουτοκρατίας».

 

«Ο αντικομμουνισμός πρέπει να γίνει ένα ακόμα κριτήριο για καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των αναχωμάτων τους. Κριτήριο για να βγει το ΚΚΕ αποφασιστικά ενισχυμένο από τις κάλπες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ