Κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση τις εκλογές στη Βουλγαρία
  Δευτέρα, 26 Μάι 2014      12:08      0

Κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση τις εκλογές στη Βουλγαρία

Πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές στη Βουλγαρία αναδεικνύεται η αξιωματική αντιπολίτευση (GERB), κατακτώντας το 31,08% των ψήφων, με καταμετρημένο το 75% των ψήφων...

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Δεύτερος είναι ο αριστερός "Συνασπισμός για τη Βουλγαρία", με ηγετική δύναμη το Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα, που απέσπασε το 18,86% των ψήφων και τρίτο το φιλελεύθερο "Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών", με 16,51%.

Τέταρτη δύναμη αναδεικνύεται η νεοϊδρυθείσα παράταξη "Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία", με ποσοστό 10,69%, ενώ το τελευταίο "εισιτήριο" για το ευρωκοινοβούλιο κατακτά το κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ, με 6,37%.

Η κεντροαριστερή παράταξη που ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Γκεόργκι Παρβάνοφ συγκεντρώνει ποσοστό 4,09%, ενώ τα εθνικιστικά "Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Βουλγαρίας" και "Ατάκα" κερδίζουν το 3,18% και 3,06% αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρνουν να μπουν στην ευρωβουλή.

Βάσει των παραπάνω αποτελεσμάτων, μέχρι στιγμής το GERB εξασφαλίζει 7 έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τέσσερις έδρες το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τρεις το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και μία το Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, δεν αποκλείεται το GERB να χάσει στην τελική καταμέτρηση μία έδρα, η οποία και θα πάει υπέρ των μεταρρυθμιστών.

ΣΧΟΛΙΑ