ΚΕΕΛΠΝΟ: Το σκάνδαλο παραμένει στο σκοτάδι
  Παρασκευή, 17 Ιούλ 2015      00:37      0

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το σκάνδαλο παραμένει στο σκοτάδι

Ο ρόλος των διαφημιστικών εταιρειών στο μοίρασμα κρατικού χρήματος και το πόρισμα του ΣΔΟΕ που παραμένει στα συρτάρια...

Η ύπαρξη λιστών με ονόματα εταιρειών και φυσικών προσώπων που είχαν οικονομικές συναλλαγές με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σερνόταν επί μακρόν ως κοινό μυστικό σε δημοσιογραφικές και πολιτικές συζητήσεις.

Η αποκάλυψη μίας εξ αυτών ύστερα από την κατάθεσή της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στην οποία αναγράφονται τα ονόματα δεκαοχτώ δημοσιογράφων-εκδοτών ή ιδιοκτητών ιστοσελίδων, τριών εκδοτών, τεσσάρων καναλιών, οχτώ mediashops, μίας εφημερίδας, ενός δημοσιογραφικού οργανισμού, ενός ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού κι ενός επιχειρηματία, δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα από τη στιγμή που τα «βαριά» παραπτώματα δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.

Δεν σημαίνει τίποτα, γιατί οι άλλες λίστες που αφορούν στους μισθωτούς δημοσιογράφους αλλά και στους άλλους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ, στους προμηθευτές του Κέντρου, όπως και στις εταιρείες-φαντάσματα που είχαν συμβάσεις έργου με το Κέντρο για εικονικές εργασίες έχουν μείνει στο σκοτάδι. Η συγκεκριμένη λίστα δεν έχει σχεδόν καμία αξία, γιατί οι όποιες απόπειρες της Δικαιοσύνης, των οικονομικών εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ να βρουν μια άκρη στο κουβάρι και να αποδοθούν ευθύνες για το διαχρονικό πάρτι δεν κατέληξαν πουθενά.

 

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή 17 Ιουλίου στην ειδική τιμή των 2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ