ΚΑΘΑΡΣΗ
  Πέμπτη, 23 Ιούλ 2015      16:57      0

ΚΑΘΑΡΣΗ

Τα τελευταία πέντε χρόνια που η πατρίδα μας πλήττεται από τις πολιτικές λιτότητας και η κοινωνία και η οικονομία ταλανίζονται από τα Μνημόνια της εξαθλίωσης έχουμε ακούσει πολλές φορές για τον πόλεμο κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής...

Ωστόσο, ποτέ δεν είδαμε κάποιο αποτέλεσμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως τους τελευταίους μήνες.

 

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του διακήρυξαν από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους ότι θα κηρύξουν τον πόλεμο στα συμφέροντα που λυμαίνονται για δεκαετίες τον τόπο ει βάρος του. Την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 φαίνεται ότι αρχίζει να κινείται κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με αιχμή του δόρατος τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, η κυβέρνηση ανοίγει όλους τους φακέλους για υποθέσεις διαφθοράς.

 

Το timing που ξεκινάει αυτή η προσπάθεια σίγουρα σχετίζεται με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη, που περιμένει εδώ και χρόνια να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Ελληνική κοινωνία δεν έχει παρά μια αξίωση σε αυτό το ζήτημα: να τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση.

 

Με άλλα λόγια περιμένει επιτέλους την πολυπόθητη ΚΑΘΑΡΣΗ.

ΣΧΟΛΙΑ