Καμμένος: Καμία συμφωνία δεν θα έρθει στην Βουλή, αν δεν αλλάξει το
Σύνταγμα στα Σκόπια
  Τρίτη, 22 Μάι 2018      13:02      0

Καμμένος: Καμία συμφωνία δεν θα έρθει στην Βουλή, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα στα Σκόπια

Θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα έλθει στην Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

 

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 989, απαντώντας σε ερώτηση για την θέση της κυβέρνησης στο ονοματολογικό.

Επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που είπε και ο πρωθυπουργός, κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, όπου ανέφερει ότι προέχει το erga omnes και η αλλαγη Συνταγματος.

Ο κ. Καμμένος έθεσε παραλλήλως το ερώτημα «σε ποια γραμμή είναι η ΝΔ» επί του θέματος αυτού, ενώ σχετικά με την Τουρκία ανέφερε ότι έχει συμπεριφορά η οποία προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη και τους συμμάχους της, σημειώνοντας πως οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, η ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η ομηρεία και καταδίκη του πάστορα Μπράνσον παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κοινής λογικής.

Σημείωσε, ακόμη, πως η μετάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας, καταρρίπτει τα «τελευταία οχυρά» και όσα επικαλείται η τουρκική κυβέρνηση, η οποία τους κρατά παράνομα στην Τουρκία.

Εκτίμησε, επίσης, ότι στην πορεία προς τις εκλογές η Τουρκία θα εντείνει τις προκλήσεις, προθέτοντας όμως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κλιμακώσει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ ειδικότερα, ενώ υπενθύμισε ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Ελλάδα είναι θωρακισμένες και με ισχυρότατες διεθνείς συμμαχίες.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο κ. Καμμένος είπε καταρχήν ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται φρεγάτες, επισημαίνοντας ότι, μέσω των χρημάτων που πρέπει να επιστρέψουν κάποιες χώρες, λόγω των αποδόσεων των ομολόγων, φροντίζουμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα φρεγατών.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα προγραμματίζονται βάσει του προϋπολογισμού, κατέστησε σαφές ο υπουργός Άμυνας, ενώ είπε ότι η στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ έχει αποδώσει πολλούς καρπούς, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, καθώς και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η αύξηση της θητείας, ωστόσο «το ζήτημα είναι ανοιχτό» εάν απαιτηθεί ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

Ως προς την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, υπογράμμισε ότι η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι κατακριτέα και παραβιάζει τις αρχές της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος είχε υποστεί επιθέσεις «και αυτοί που σήμερα καταδικάζουν την επίθεση κατά Μπουτάρη, τότε σιώπησαν».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τη βία και επισήμανε ότι «είναι πολύ επικίνδυνο η ΝΔ να ταυτίζει την αριστερή βία με την κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος είπε τέλος ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τάχθηκε υπέρ της ταυτόχρονης διεξαγωγής ευρωεκλογών, βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

 
ΣΧΟΛΙΑ