Ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα
  Παρασκευή, 27 Μάι 2016      14:33      0

Ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα

Ως ιστορική στιγμή κρίνεται η σημερινή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στη Χιροσίμα, με τον πλανητάρχη να καταθέτει στέφανι από λουλούδια μπροστά στο κενοτάφιο, όπου υπάρχουν οι τόμοι με τα ονόματα των θυμάτων...

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στο Πάρκο της Ειρήνης στη Χιροσίμα, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων, και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το μέρος αυτό στην ιαπωνική πόλη που καταστράφηκε από αμερικανική ατομική βόμβα το 1945.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο, για να δουν και να αποθανατίσουν την ιστορική αυτή στιγμή. 

"Πριν από 71 χρόνια, ο θάνατος έπεσε από τον ουρανό", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην αρχή της ομιλίας του, ενώπιον χιλιάδων κατοίκων της πόλης, ανάμεσα στους οποίους παρίσταντο επιζήσαντες των επιθέσεων με πυρηνικά όπλα.

Στη συνέχεια, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά όπλα, αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα της πρώτης πυρηνικής επίθεσης στα χρονικά.

Στις 6 Αυγούστου 1945, ο αμερικανικός στρατός έριξε στη Χιροσίμα την πρώτη ατομική βόμβα στα χρονικά της ανθρωπότητας, ενώ τρεις ημέρες αργότερα έριξε και άλλη βόμβα στο Ναγκασάκι. Η χρήση αυτού του όπλου, αποτέλεσμα του Σχεδίου Μανχάταν που εκπονείτο με άκρα μυστικότητα επί χρόνια, θα οδηγούσε στη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας και στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 
ΣΧΟΛΙΑ