Ισπανία: Στις 2 Μαρτίου η κρίσιμη μάχη για κυβέρνηση συνασπισμού
  Δευτέρα, 15 Φεβ 2016      19:09      0

Ισπανία: Στις 2 Μαρτίου η κρίσιμη μάχη για κυβέρνηση συνασπισμού

Το αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από τους σοσιαλιστές θα κριθεί στις 2 Μαρτίου, όταν η κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Ισπανίας θα ξεκινήσει τη συζήτηση περί ψήφου εμπιστοσύνης...

Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος διεξάγει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και τον τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα δήλωσε την Παρασκευή πως ελπίζει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία για έναν κυβερνητικό συνασπισμό μέχρι τα τέλη του μήνα και ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στις αρχές Μαρτίου.

Αν ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, υποψήφιοι άλλων κομμάτων θα έχουν στη διάθεσή τους άλλους δύο μήνες προκειμένου να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια εναλλακτική πλειοψηφία προτού προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Ο Σάντσεθ, το κόμμα του οποίου ήρθε δεύτερο στις εκλογές του Δεκεμβρίου, θέλει να αποφύγει την επιστροφή στις κάλπες. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας, το Podemos, θα ξεπεράσει τους Σοσιαλιστές σε περίπτωση που διεξαχθούν νέες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ