ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Δεν θα δεχθούν εκβιασμό τα μέλη μας
  Τετάρτη, 8 Ιαν 2014      16:26      0

ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Δεν θα δεχθούν εκβιασμό τα μέλη μας

Την αντίθεσή του στις ατομικές συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τις ελεγκτικές εταορείες στην επιβολή του 1 ευρώ ανά σθνταγή εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών...

Την ανάκληση των μηνυμάτων που καλούν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να υπογράψουν άμεσα σύμβαση με τις ελεγκτικές εταιρίες ζητάει με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

"Ο ΙΣΑ δε θα δεχθεί εκβιασμό στα μέλη του

 

Κε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, σας καλούμε προσωπικά να παρέμβετε για την άμεση ανάκληση των προσωπικών μηνυμάτων που δέχθηκαν οι γιατροί μας στο σύστημα e-ΔΑΠΥ χθες, με τις οποίες υποχρεούνται άμεσα στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρείες.

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την 3η συνάντηση που είχε η Επιτροπή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανυγεινομικού Μετώπου με τις Ελεγκτικές Εταιρείες την 23/12/2013, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης των δαπανών. Οι εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών δεσμεύτηκαν να υποβάλουν εγγράφως τις προτάσεις τους ως τις 31/12/2013.

Πλην όμως, έως σήμερα 8/1/2014, καμία έγγραφη πρόταση δεν έχει κατατεθεί στον ΙΣΑ. Ηδη χθες, 7/1/2014, προβήκαμε εκ νέου σε επιστολή προς τις Ελεγκτικές Εταιρείες προς υπενθύμιση. Περιμένουμε τις προτάσεις των εταιρειών για να ενημερώσουμε αναλόγως τους γιατρούς μέλη μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι γιατροί μας αντιμετωπίζουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα με τα δυσβάσταχτα χαράτσια του clawback και του rebate. Δεν αντέχουν άλλο τέτοιου είδους τελεσίδικα τελεσίγραφα από τον ΕΟΠΥΥ που προειδοποιεί ότι θα τους στερήσει τα δεδουλευμένα τους.

Παρακαλούμε, κε Πρόεδρε, για την άμεση δική σας προσωπική σας παρέμβαση, με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος, στα πλαίσια της καλής πίστεως των συμβαλλομένων μερών.

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ"

 

 

ΙΣΑ: Καταργήστε το 1 ευρώ ανά συνταγή

Την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή ζητάει επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών γιατί θεωρεί ότι έτσι γίνεται πιο ακριβή η "δωρεάν" περίθαλψη.

"Ο μύθος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ, την οποία ήδη ακριβοπληρώνουν οι ασφαλισμένοι στα επιμέρους ταμεία τους, καταρρέει για τα καλά πλέον, αφού με το μέτρο που ισχύει από σήμερα «1ευρώ/συνταγή», φτάνει πλέον ο ασφαλισμένος, για να εκδώσει και να εκτελέσει τη συνταγή του, να πληρώνει περισσότερα από το ίδιο το κόστος των φαρμάκων" αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ