Η Υγεία... απεργεί
  Τρίτη, 26 Ιαν 2016      17:09      0

Η Υγεία... απεργεί

Οι επιστήμονες, μετά και την αποτυχία συμφωνίας με την κυβέρνηση, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου...

Κύριο αίτημα η απόσυρση του Ασφαλιστικού που φέρνει για τους ίδιους εξοντωτικά μέτρα. «Η εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δίνει το τελειωτικό χτύπημα ειδικά στους νέους επιστήμονες που αγωνίζονται να επιβιώσουν αλλά και στους επαγγελματίες με τα χαμηλότερα εισοδήματα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες γιατροί δεν πρόκειται να αποδεχτούν να δημεύεται το 80% των εισοδημάτων τους. 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει ήδη αποφασίσει να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή αναμένεται να απέχουν οι γιατροί από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, πλην ΑΜΕΑ, αλλά και από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στη 1 και 3 Φεβρουαρίου.

Γενική συνέλευση έχει οριστεί  στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ, φαίνεται πως  θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κλειστά τα φαρμακεία στις 4 Φεβρουαρίου

Μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες θα βρεθούν οι φαρμακοποιοί. Όπως, μάλιστα, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά στις 4 Φεβρουαρίου και οι φαρμακοποιοί θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες.

Ο κ. Λουράντος, επισήμανε ότι οι φαρμακοποιοί τιμωρούνται γιατί είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι και δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Παρόλο που το 80% του τζίρου τους γίνεται βάσει τιμολογίων με τον ΕΟΠΥΥ καλούνται να πληρώσουν υπέρογκες εισφορές.

 

«Ρολά» για τον δημόσιο Τομέα Υγείας

Η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ