Η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» χτύπησε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ –
Ταυτοποιήθηκε το όπλο
  Τρίτη, 7 Νοέ 2017      15:02      0

Η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» χτύπησε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Ταυτοποιήθηκε το όπλο

Ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια το όπλο με το οποίο «χτυπήθηκαν» χθες το βράδυ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Πρόκειται για ένα καλάσνικοφ το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί άλλα τρεις φορές στο παρελθόν, με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» να αναλαμβάνει στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη των επιθέσεων.

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας με το συγκεκριμένο όπλο άγνωστοι άνοιξαν πύρα εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 25/5/2014 αλλά και εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά κτίρια του ΠΑΣΟΚ στις 10/1/2017. Το ίδιο καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικού στις 31/7/2017. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

 

Αξιωματικοί, της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η χτεσινή επίθεση σχετίζεται με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν πυροβολήσει και πάλι εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις ευρωεκλογές του 2014. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού και -με χειροβομβίδα- στη γαλλική πρεσβεία, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2016, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, λίγο πριν από τις 20.00, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το κολωνάκι ενός σήματος της Τροχαίας, κοντά στον έναν αστυνομικό, μία άλλη χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ το τρίτο βλήμα, μετά από εξοστρακισμό καρφώθηκε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο δράστης διέφυγε με άγνωστο μέσο, αλλά εξετάζεται να χρησιμοποίησε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

ΣΧΟΛΙΑ