Η «γκάφα» της ΝΔ με το έγγραφο του EMSA και η απάντηση του Υπ.
Ναυτιλίας
  Πέμπτη, 21 Σεπ 2017      14:35      0

Η «γκάφα» της ΝΔ με το έγγραφο του EMSA και η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας

Το δελτίο τύπου του EMSA (European Maritime Safety Agency) στο οποίο στηρίχθηκε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ζητήσει την παραίτηση Κουρουμπλή λόγο ολιγωρίας στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη 2  φαίνεται ότι επιβεβαιώνει περισσότερο τον υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος αφενός είπε ότι το πλοίο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας βρισκόταν σε εμπορική αποστολή και αφετέρου ότι το ελληνικό αίτημα είχε σταλεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

 

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του EMSA μιλώντας στο skai.gr ανέφερε πως το αίτημα της Ελλάδας προς τον Οργανισμό έφτασε στις 12 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ, κάτι που επισημαίνεται και στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας με το αιχμηρό σχόλιο ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος».

Παράλληλα ο Π. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι «το ελληνικό αίτημα προς την EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης (αναλυτικά παρακάτω). Δηλαδή κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου» προσθέτει ο υπουργός.

Ο κ.Κουρουμπλής αναφορικά με τα 16 πλοία που έχει διαθέσιμα ο EMSA ανά πάσα στιγμή (όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του EMSA), υπογραμμίζει τα εξής: «Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο πλοίο είναι προτιμότερο. Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες; Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε,» αναφέρει.

Παράλληλα και το δελτίο EMSA που πρόβαλε ο κ. Μητσοτάκης ως αποδεικτικό στοιχείο επιβεβαιώνει ότι το πλοίο της ήταν σε εμπορική δραστηριότητα την οποία διέκοψε….

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ