Η «Ευρυδίκη» χτύπησε τη χώρα: Πλημμύρες στην Αργολίδα –Απροσπέλαστη
η Αθήνα
  Δευτέρα, 13 Νοέ 2017      16:59      0

Η «Ευρυδίκη» χτύπησε τη χώρα: Πλημμύρες στην Αργολίδα –Απροσπέλαστη η Αθήνα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η Αργολίδα με την «Ευρυδίκη» να προκαλεί μεγάλες καταστροφές.

 

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του χωριού Αργολικού λίγο έξω από το Ναύπλιο όπου το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα. Επίσης στην περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Νέα Τίρυνθα στην περιοχή Κατεβασιά έχει φουσκώσει και εκεί το ρέμα της περιοχής δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων.

 

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνουν μέσα από ρέματα.

Αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ η βροχόπτωση είναι έντονη στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ξεριζώθηκε μεγάλο δέντρο στον Πειραιά

Η κακοκαιρία όμως προκάλεσε προβλήματα και σε περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα σύνορα των Δήμων Νίκαιας-Ρέντη και Πειραιά και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Μακρυγιάννη στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Θηβών καθώς ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση.

Επιδείνωση προβλέπει η Ε.Μ.Υ. τις επόμενες ημέρες

Καταιγίδες και την Τρίτη

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο.

Κακοκαιρία από την Τετάρτη έως την Παρασκευή

Το τριήμερο Τετάρτης – Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη 15 /11 θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.

ΣΧΟΛΙΑ