Η Eldorado βλέπει τώρα φως στη διαιτησία και ανακοινώνει (πάλι) την
παραμονή της !
  Πέμπτη, 21 Σεπ 2017      14:34      0

Η Eldorado βλέπει τώρα φως στη διαιτησία και ανακοινώνει (πάλι) την παραμονή της !

Όπισθεν ολοταχώς από την Eldorado Gold.

 

Μετά την επικοινωνιακή επίθεση που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους η εταιρεία τελικά ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να μην σταματήσει τις εργασίες της σε καμία μονάδα της στην Ελλάδα.  Μάλιστα τονίζει ότι εισέρχεται σε «εποικοδομητικό διάλογο» με την ελληνική κυβέρνηση και ότι βλέπει… φως στη διαδικασία της διαιτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε έληγε το τελεσίγραφο της εταιρείας σύμφωνα με το οποίο αν δεν έπαιρνε την άδεια για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες θα προχωρούσε σε άρση των εργασιών σε όλες τις μονάδες στην Ελλάδα.

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ.

Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό.

Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Ο κ. Burns συμπέρανε:

«Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής.

Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.»

ΣΧΟΛΙΑ