Η απάντηση στον Σοίμπλε
  Πέμπτη, 4 Φεβ 2016      18:04      0

Η απάντηση στον Σοίμπλε

Το Μαξίμου απάντησε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη σε ομιλία του στο Αμβούργο για την Ελλάδα....

«Η μόνη παραγωγική συζήτηση είναι το πώς θα οδηγηθούμε σε μια ενωμένη Ευρώπη» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα διαμορφώνει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την άποψη ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε «πονέσει» μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός.

Όπως, μάλιστα, εξήγησε το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων. «Είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος ενώ -μεταξύ αστείου και σοβαρού- δήλωσε  ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να στήσουν ανδριάντα!».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στη πρόταση του Grexit που είχε γίνει  στον Ευ. Βενιζέλο το 2011 με αντάλλαγμα μια μεγάλη οικονομική στήριξη

 

ΣΧΟΛΙΑ