Γιάννα Αγγελοπούλου: Η «εκλεκτή» του Μητσοτάκη για επικεφαλής του
«Ελλάδα 2021»
  Τετάρτη, 31 Ιούλ 2019      18:31      0

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η «εκλεκτή» του Μητσοτάκη για επικεφαλής του «Ελλάδα 2021»

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοστάκη η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ορίστηκε ως επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία θα είναι αρμόδια για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβλητικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Η κ. Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

ΣΧΟΛΙΑ