Γεροβασίλη: Πλειοψηφούν οι αγρότες που θέλουν διάλογο
  Τρίτη, 16 Φεβ 2016      13:04      0

Γεροβασίλη: Πλειοψηφούν οι αγρότες που θέλουν διάλογο

«Μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος...

«Η κυβέρνηση έχει τη βάσιμη ελπίδα ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το πρωί της Τρίτης. «Φωνές που αμφισβητούν τη συμφωνία του Ιουλίου - Αυγούστου δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην Ευρώπη και στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση», σημείωσε. Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πάει ούτε μισό βήμα πέρα από τη συμφωνία. «Τηρούμε τη συμφωνία, γεγονός που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των εταίρων και ταυτόχρονα θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία των ασθενέστερων» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, όχι γιατί θέλουμε να το πιστεύουμε, αλλά γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Αυτό έχει διατυπωθεί και από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση καλεί και τις άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους και προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο. Ανέφερε, επίσης, ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

«Το προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με θέματα οικονομίας» επανέλαβε η κ. Γεροβασίλη. «Το προσφυγικό είναι θέμα ευρωπαϊκό και έτσι το αντιμετωπίζουμε». «Δεν ανησυχούμε για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ» δήλωσε ερωτηθείσα σχετικά. Εκτιμούμε ότι με τις συμφωνίες και τον σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών η εμπλοκή του ΝΑΤΟ δεν προκαλεί ανησυχία.

«Το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος είναι η Τουρκία» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι καθοριστικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της ΕΕ-Τουρκίας και η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των παράνομων δικτύων διακίνησης με εστίαση στα τουρκικά παράλια.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα υπάρξει επίσης τριμερής συνάντηση της Ελλάδας με Γερμανία και Τουρκία, καθώς και διευρυμένη συνάντηση 11 κρατών μελών της ΕΕ με συμμετοχή της Τουρκίας.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και ότι ολοκληρώνονται τα τεύχη της δημοπράτησης.

«Η κυβέρνηση αποφασισμένη να επιβάλει τάξη και νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να συγκρουστεί με τη διαπλοκή», επανέλαβε, ενώ πρόσθεσε ότι μετά τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες σειρά έχει και η διευθέτηση του διαδικτυακού χάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ