Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών
  Τρίτη, 2 Φεβ 2016      15:39      0

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών

Η Όλγα Γεροβασίλη στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για όλα...

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο και τόνισε πως στο πλαίσιο συζήτησης για το ασφαλιστικό η Ελλάδα εμμένει στη θέση της για τη διασφάλιση των κύριων συντάξεων χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευτεί. «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκ μέρους μιας νεοεκλεγείσας κυβέρνησης για σενάρια εκλογών» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ συνέχισε ότι οι εκλογές «δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα είναι πρόβλημα για τον λαό».

Όσον αφορά στο προσφυγικό, που έχει απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό μετά και τον διάλογο για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Η προσφυγική κρίση δεν ενδείκνυται για μικροκομματική εκμετάλλευση και όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας δεν πρόκειται να βρεθεί απολογούμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου.  

Η κα Γεροβασίλη δήλωσε επίσης ότι δεν αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση από τη στάση του κουαρτέτου στη διαπραγμάτευση και τα σκληρά ζητήματα που έθεσαν οι δανειστές. «Στόχος της κυβέρνησης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ανοίξει ο δρόμος για το χρέος. Οι προτάσεις της κυβέρνησης τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας και αναγνωρίζεται από όλους. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και πρέπει να το καταλάβουν όλες οι πλευρές. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Οι αποφάσεις θα ληφθούν έως την Παρασκευή».

Αυτό που φαίνεται να αποτελεί έκπληξη είναι η στάση των αγροτών. «Η θέση της κυβέρνησης για αυτό το θέμα είναι: διάλογος, διάλογος, διαλογος» όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος «και αυτή είναι η διαφορά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Παρόλο που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την αγωνία των αγροτών, δεν καταλαβαίνει τον λόγο που κάποιοι την εκμεταλλεύονται πολιτικά. Η κα Γεροβασίλη, μάλιστα, αναρωτήθηκε: «Για ποιόν λόγο παρατηρείται έντονη κινητικότητα για την "πολιτική αξιοποίηση" των αγροτικών κινητοποιήσεων. Δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να βάλει τάξη σε αυτή τη χώρα που θέλει να καταπολεμήσει την διαφθορά».

Παρόμοια ήταν και η απάντηση ως προς το θέμα της τηλεοπτικής άδειας σε Τούρκο καναλάρχη. "Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ εξασφαλίζει πολλές θέσεις εργασίας" υποστήριξε. "Ο τούρκος καναλάρχης είπε στον πρωθυπουργό ότι έχει μιλήσει με Έλληνες για να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός. Ο Τούρκος προφανώς έχει μιλήσει με Έλληνες καναλάρχες".

Στο τέλος της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα του ασφαλιστικού. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τις συντάξεις αλλά δεν μπορεί να δεσμευθεί για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων καθώς υπάρχουν κάποιες που παρόλο που είναι λίγες είναι ακόμη πολύ υψηλές. «Η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρηθούν οι κύριες συντάξεις και να μη γίνει καμία μείωση, όπως έχει δεσμευτεί ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή της», είπε χαρακτηριστικά αλλά απέφυγε να δεσμευτεί κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, τονίζοντας ότι «είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα υπό κατάρρευση».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ