Γεωργιάδης: Κάποιοι ήταν βολεμένοι- Μπλόκο γιατρών στο υπ.Υγείας
  Παρασκευή, 29 Νοέ 2013      12:19      0

Γεωργιάδης: Κάποιοι ήταν βολεμένοι- Μπλόκο γιατρών στο υπ.Υγείας

«Έτσι όπως πάμε θα περικόψουμε και τα φάρμακα μαζί με τη διατροφή. Αυτή είναι για εμάς η ανηθικότητα» αντέτεινε η Αλέκα Παπαρήγα...

Μία ημέρα μετά την καρατόμηση σχεδόν 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε σήμερα από τη Βουλή πρόσκληση σε διάλογο προς όλα τα κόμματα, αλλά και προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για τη δημιουργία μιας δημόσιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση στις παροχές. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην εξαιρέσει κανένα από την τήρηση της νομοθεσίας, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο κατηγοριών.

«Ζητούν να εξαιρεθούν από ένα γενικό νόμο για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα. Τέτοια συμφωνία δεν μπορούμε να κάνουμε με κανένα. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Για όποιον έχει διάθεση να έρθει να κάνει διάλογο ή αντίλογο είμαι πρόθυμος, η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή. Όμως όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί», διεμήνυσε.

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Λέτε ότι το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναφτιαχτεί. Έχετε απόλυτα δίκιο, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Και, ναι, κάποιοι θα ξεβολευτούν γιατί από το προηγούμενο σύστημα κάποιοι ήταν βολεμένοι, αλλά το σύστημα αυτό δεν έδινε αυτά που έπρεπε. Κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν και εμείς θα πάμε μπροστά».

Αφορμή για την τοποθέτησή του ήταν επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που ανέφερε ότι το κόμμα της θα κάνει αντίλογο με την κυβέρνηση, αλλά δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη.

«Έτσι όπως πάμε θα περικόψουμε και τα φάρμακα μαζί με τη διατροφή. Αυτή είναι για εμάς η ανηθικότητα», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Μας κάνετε κρατήσεις, εμείς τα θέλουμε επιστροφή σε δωρεάν παιδεία, υγεία. Μπορεί να λέτε ότι θα ξανακτίσετε από την αρχή την πρωτοβάθμια υγεία αλλά δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική σας για αυτό θα κάνουμε αντίλογο που θα περιέχει θέσεις. Το λέω για να έχουμε καθαρά χαρτιά».

Έξω από το υπουργείο Υγείας οι γιατροί

Κλειστή είναι η οδός Αριστοτέλους, μπροστά από το υπουργείο Υγείας, όπου συγκεντρώνονται οι γιατροί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Κάλεσμα για στήριξη της απεργίας έχει απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Εκεί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ικαρίας 

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ικαρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Όπως μετέδωσε το Star, το κύριο αίτημά τους είναι η πλήρης αυτονομία του νοσοκομείου, ενώ οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ