Γενικευμένη αντίδραση στην εφαρμοζόμενη πολιτική - Απελπισία στους
κυβερνητικούς εταίρους
  Δευτέρα, 17 Φεβ 2014      12:31      0

Γενικευμένη αντίδραση στην εφαρμοζόμενη πολιτική - Απελπισία στους κυβερνητικούς εταίρους

Τις τελευταίες ημέρες παρά τις αισιόδοξες ανακοινώσεις και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών η κατάσταση δείχνει να οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο...

Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στην εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία είναι πολλά και τα προβλήματα δυσεπίλυτα.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι αγρότες βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους και τα μπλόκα αποφάσισαν παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους ενώ η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την μέχρι τώρα προβληματική φορολόγησή τους για να στρέψει την Κοινή Γνώμη εναντίον τους.

Μια δεύτερη επαγγελματική ομάδα που έχει ξεσηκωθεί και από την αρχή της εφαρμογής των Μνημονίων κρατάει σθεναρή στάση απέναντι στις κυβερνητικές ποολιτικές, είναι αυτή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Ο λαλίστατος υπουργός Υγείας αφού γύρισε από το Χάρβαρντ, όπου έδωσε "διάλεξη", τους "απειλεί" ότι πρέπει να παραδώσουν άμεσα τα κτίρια και τον εξοπλισμό για να περάσουμε στα νέα πολυιατρεία αστικού τύπου, που θα οδηγήσουν ένα μεγάλο μέρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε διαθεσιμότητα και κατ' επέκταση σε απόλυση.

Στο δρόμο κατεβαίνουν και οι εργάτες μεγάλων εταιριών της χώρας όπως αυτές στον τομέα της Χαλυβουργίας, αφού μετά τις τελευταίες εξελίξεις το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων βγαίνει σε διαθεσιμότητα. Στους δρόμους επίσης είναι εδώ και πολύ καιρό οι σχολικοί φυλακές που βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται.

Τέλος, οι αυξήσεις στα διόδια έχουν κινητοποιήσεις πολίτες που άσχετα με την επαγγελματική τους ιδιότητα και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις δεν αντέχουν να πληρώσουν ούτε ένα σεντ παραπάνω.

Εάν οι κυβερνώντες δεν ακούσουν το "καμπανάκι" και τα μηνύματα που στέλνει η κοινωνία για τις ανάλγητες πολιτικές που εφαρμόζονται, τότε ή κοιμούνται ύπνο βαθύ ή εθελοτυφλούν εις βάρος της χώρας και της κοινωνίας...

ΣΧΟΛΙΑ