Γαλλία: Παραιτήθηκε αιφνιδίως η υπουργός Δικαιοσύνης
  Τετάρτη, 27 Ιαν 2016      11:38      0

Γαλλία: Παραιτήθηκε αιφνιδίως η υπουργός Δικαιοσύνης

«Κάποιες φορές, το να αντιστέκεσαι σημαίνει να μένεις, κάποιες φορές να φεύγεις» ανέφερε η Κριστιάν Τομπιρά σε tweet της...

Η αντίθεσή της απέναντι στη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει την εισαγωγή νόμου, ο οποίος θα προβλέπει τη στέρηση, υπό προϋποθέσεις, της γαλλικής υπηκοότητας από άτομα που έχουν καταδικασθεί για τρομοκρατική δράση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Γαλλίδα υπουργό Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της. Τη θέση της στο υπουργείο θα αναλάβει ο Ζαν-Ζακ Ούρβοας.

Η γαλλική πολιτική έχει εμπλακεί τους τελευταίους μήνες σε μία έντονη συζήτηση γύρω από πρόταση που θέλει να στερούνται της γαλλικής υπηκοότητας οι κάτοχοι διπλής υπηκοότητας που καταδικάζονται για τρομοκρατία.

Η παραίτηση ανακοινώθηκε επίσημα από τη γαλλική προεδρία το πρωί της Τετάρτης, το οποίο και «εξέφρασε την αναγνώριση του προέδρου στο έργο της Κριστιάν Τομπιρά, και την αποφασιστικότητά της στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και τον μείζονα ρόλο που έπαιξε στον γάμο για όλους».

Από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο μακράν «βαρύτερος» νόμος που είχε υπογράψει η πολιτικός ήταν ο νόμος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών (που έχει, άτυπα, το όνομα «νόμος Τομπιρά»).

«Κάποιες φορές, το να αντιστέκεσαι σημαίνει να μένεις, κάποιες φορές να φεύγεις. Για την πίστη στον εαυτό σου, σε εμάς, για να έχει τον τελευταίο λόγο η ηθική και το δίκαιο» ανέφερε η Τομπιρά σε tweet της.

ΣΧΟΛΙΑ