Γαλλία: «Έμφραγμα» από τις πορείες, υπό πίεση ο Σαρκοζί
  Δευτέρα, 18 Οκτ 2010      15:59      0

Γαλλία: «Έμφραγμα» από τις πορείες, υπό πίεση ο Σαρκοζί

Περισσότερα από χίλια πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν διαθέτουν...
πλέον αποθέματα. Η Γαλλία εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων στα διυλιστήρια και στα λιμάνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα συνταξιοδότησης.

Σιδηροδρομικοί, οδηγοί φορτηγών, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου, την Τετάρτη στη Γερουσία.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν σκλήρυνση των κινητοποιήσεων, αλλά η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη χρήση βίας εάν καταστεί αναγκαίο για να προληφθεί η παράλυση της οικονομίας. Το Σάββατο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια διαδηλωτές, κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα στην πέμπτη διαδήλωση μέσα σε ένα μήνα.

 

 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, με αντικείμενο τις συνθήκες εργασίας και την εφαρμογή σχεδίου μεταρρύθμισης στη λειτουργία του λιμανιού.

ΣΧΟΛΙΑ