Γ. Μουζάλας: Η Ειδομένη θα καθαρίσει
  Πέμπτη, 26 Μάι 2016      12:19      0

Γ. Μουζάλας: Η Ειδομένη θα καθαρίσει

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μείνει στην Ειδομένη μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας το πρωί στο Mega...

«Η Ειδομένη θα καθαρίσει και θα φροντίσουμε να μην ξαναδημιουργηθεί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας ότι η επιχείρηση συνεχίζεται.

Παράλληλα απέρριψε τις αιτιάσεις κατά της κυβέρνησης για καθυστερήσεις ως προς την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού. «Δεν αργήσαμε. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που μέσα σε τρεις μήνες διαλύθηκαμ τέτοιες συγκεντρώσεις. Είχαμε υποσχεθεί κάτι και έγινε με έναν τρόπο καλό για την πατρίδα», είπε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει κανείς να σκεφτεί τις απώλειες που θα υπήρχαν από μία βίαιη απομάκρυνση των προσφύγων.

Όπως επισήμανε ο κ. Μουζάλας η επόμενη προτεραιότητα είναι η εκκένωση του Πειραιά και του Ελληνικού. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Ελληνικό αναγνώρισε ότι υπάρχει υπερπληθυσμός, αλλά ξεκαθάρισε ότι τα περί υγειονομικής βόμβας δεν ισχύουν, καθώς υπάρχει πλήρης υγειονομική κάλυψη.
ΣΧΟΛΙΑ