Γ. Δραγασάκης: Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο, είμαστε σε
τροχιάανάπτυξης αλλά θα χρειαστεί χρόνος
  Τρίτη, 12 Σεπ 2017      12:29      0

Γ. Δραγασάκης: Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο, είμαστε σε τροχιάανάπτυξης αλλά θα χρειαστεί χρόνος

Αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα χρειαστεί ωστόσο πολύς χρόνος έως ότου δοθεί λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα».

 

Παρά τις προόδους στην μεταρρύθμιση του δημοσίου «υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ακόμα λάθος την επιβολή πολιτικής λιτότητας ο Γ. Δραγασάκης απαντά: «Ήταν απαραίτητο να υποβληθεί η Ελλάδα σε μια τέτοια δοκιμασία, να της ζητηθούν τόσες θυσίες; Το ερώτημα θα μας απασχολεί για πολύ ακόμα. Πιστεύω ότι υπήρχαν άλλες δυνατότητες. Δεν θα αποφεύγαμε τη λιτότητα. Θα μπορούσε ωστόσο να αποτραπεί μια τόσο βαθιά ύφεση μετά το ξέσπασμα της κρίσης».

Αναφερόμενος στα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα ο Γ. Δραγασάκης έκανε λόγο για εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες: «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για την ευρωζώνη. Η χώρα κυβερνιόνταν από κόμματα που δρούσαν σαν καρτέλ εξουσίας. Από την άλλη πλευρά η Ευρώπη δεν ήταν εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια κρίση τέτοιων διαστάσεων. Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο».

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας: «Σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο και η οικονομία δεν θα μπορεί να αναπτύσσεται κάθε χρόνο, χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό, βάσει του οποίου η αποπληρωμή του χρέους να συνδέεται με την ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ: dw.com

ΣΧΟΛΙΑ