Φρουζής: Για μένα η Novartis δεν είναι σκάνδαλο (video)
  Παρασκευή, 15 Νοέ 2019      23:50      0

Φρουζής: Για μένα η Novartis δεν είναι σκάνδαλο (video)

«Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι πως είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη! Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο», υποστήριξε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis HellasΚωνσταντίνος Φρουζής, στο τρίτο μέρος της κατάθεσής του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις, λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει, «έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις…». Έτσι εξέλαβα την στάση της Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω πολιτικούς, αυτό κατάλαβα», φέρεται να δήλωσε ο Κ. Φρουζής.

«Οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10 φαίνεται ότι σχεδίασαν και βρήκαν και τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εργαλειοποιήθηκαν και αυτοί και εγώ για να στήσουν τη σκευωρία. Εγώ ήμουν απαραίτητος στο σενάριο τους», ανέφερε.

«Θεωρείτε ότι η κ. Τουλουπάκη ενεργούσε μόνη της; Για το στήσιμο;», ρώτησε τον Κ. Φρουζή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΔημήτρης Μπιάγκης, με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, να απαντά: «Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δική της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειές της είναι πολιτικοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς αντιπάλου».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά μας»

«Οι στόχοι σας με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιτεύχθηκαν;», ρώτησε τον Κ. Φρουζή ο βουλευτής της ΝΔΚώστας Καραγκούνης.

«Όχι. Δεν μπορέσαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Το καταφέραμε μετά, επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντά μας», επισήμανε.

«Δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα στον κ. Τσίπρα και ό,τι έγινε, έγινε στο πλαίσιο γνωριμίας και απόκτησης επαφής», ανέφερε ο Κ. Φρουζής.

«Είχα συναντήσεις με δημοσιογράφους της «Αυγής» και συγκεκριμένα με τον τότε διευθυντή της Νίκο Φίλη σε πολύ καλό κλίμα και είχα δώσει διαφημιστικό πρόγραμμα και στην «Αυγή» και στο «Documento». Ακολούθησαν άρθρα υποστηρικτικά για συγκεκριμένο φάρμακο της Novartis», υποστήριξε.

Αγωγή και μήνυση από τον Βαξεβάνη

Αγωγή και μήνυση κατά του Κ. Φρουζή υπέβαλε ο δημοσιογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης.

«Αφού απέτυχε παντού, είπε να πετύχει τουλάχιστον χτυπώντας τον βασικό του εχθρό, την εφημερίδα (και τον γράφοντα) που πρωταγωνίστησε στις αποκαλύψεις για τη Novartis. Στο «Hot Doc» υπήρξε πραγματικά μία διαφήμιση Novartis (στα 7 χρόνια κυκλοφορίας του) για την καμπάνια «Αναπνέω» με κόστος 3.000 ευρώ», έγραψε σε άρθρο του στο documento.gr o Κ. Βαξεβάνης.

 
 

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

 

ΣΧΟΛΙΑ