Φόβοι για νέο χτύπημα της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη
  Δευτέρα, 18 Οκτ 2010      15:52      0

Φόβοι για νέο χτύπημα της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη

Η Βρετανία αντιμετωπίζει μια «πολύ σοβαρή απειλή» τρομοκρατικής επίθεσης, επανέλαβε η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι…
λίγες μόλις ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. «Υπάρχει μια σοβαρή απειλή από τη διεθνή τρομοκρατία και για το λόγο αυτό η απειλή στη Βρετανία σ’ αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται σοβαρή», δήλωσε η Μέι σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Βρετανία πέρασε τον Ιανουάριο στο επίπεδο αυτό της απειλής, το δεύτερο υψηλότερο.

«Αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή και ότι όλοι πρέπει να επαγρυπνούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Την ίδια στιγμή, οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τη νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία έχει την υποστήριξη του ακροδεξιού κόμματος (ΡVV) του Γκέερτ Βίλντερς, για μια πιθανή «επίθεση» σε περίπτωση που εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Volkskrant.

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία ανέλαβε καθήκοντα την Πέμπτη υπό τον φιλελεύθερο Μαρκ Ρούτε, είναι ένας κεντροδεξιός συνασπισμός μειοψηφίας που απαρτίζεται από τους φιλελεύθερους και τους χριστιανοδημοκράτες, με την κοινοβουλευτική στήριξη του αντι-ισλαμικού RVV. Σε αντάλλαγμα, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε αυστηρότερη νομοθεσία γαι τους αλλοδαπούς και κυρίως απαγόρευση της μπούρκας.

ΣΧΟΛΙΑ