Φωτίου: Το "Παράλληλο Πρόγραμμα" στους ανασφάλιστους
  Παρασκευή, 19 Φεβ 2016      15:08      0

Φωτίου: Το "Παράλληλο Πρόγραμμα" στους ανασφάλιστους

Στις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας – αρμόδια για θέματα κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, χαρακτηρίζοντας σημαντική τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων που πρόκειτε να θεσμοθετηθεί...

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»- γνωστό και ως Παράλληλο Πρόγραμμα- κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και αφορά κυρίως στην υγεία και ειδικότερα στα μέτρα για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι με αυτό το μέτρο «καλύπτουμε τους ανασφάλιστους και ιατροφαρμακευτικά, αλλά και νοσοκομειακά» υπογραμμίζοντας ότι η εφαρμογή του μέτρου θα υποστηριχτεί και με τις πρώτες, ύστερα από πέντε χρόνια, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

«Η πράξη αυτή, θα δώσει ανάσα και ελπίδα σε χιλιάδες ανασφάλιστους Έλληνες» είπε σε συνέντευξή της, η κα Φωτίου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «θεσμοθετεί μια από τις βασικές της υποσχέσεις».

Σημαντική χαρακτήρισε ακόμη, την παρέμβαση για την πάταξη των φαινομένων χρηματισμού, την οnline σύνδεση των νοσοκομειακών χειρουργείων, προκειμένου να ελέγχονται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και τη λειτουργία των λεγόμενων Κέντρων Κοινότητας, τα οποία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά σε 250 μεγάλους Δήμους όλης της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για όλα τα θέματα κοινωνικής προστασίας και να πληροφορούνται για όλα τα προγράμματα απασχόλησης.

Αναφερόμενη στα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κ. Φωτίου υπενθύμισε ότι, σήμερα, οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα φθάνουν σε ποσοστό 2,2% του ΑΕΠ, όταν στην Ευρώπη των 28 κρατών - μελών ο μέσος όρος είναι διπλάσιος (4,1%) και χαρακτήρισε μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης το γεγονός ότι το 50% των ελληνικών νοικοκυριών βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο φτώχειας.Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της ψήφισης του νομοσχεδίου,  όπως είπε αποτελούν ενδείξεις ενός άλλου ύφους εξουσίας και διακυβέρνησης. "Θέλουμε να επιταχύνουμε πράγματα της καθημερινότητας, να άρουμε δυσλειτουργίες, να μπορέσουμε να ανοίξουμε μικρές ανάσες παντού" κατέληξε η κ. Φωτίου

ΣΧΟΛΙΑ