Φως στην οικονομία - Η επιτυχία Τσίπρα συνθλίβει Μητσοτάκη
-Αντιπολίτευση - Διαπλοκή
  Παρασκευή, 13 Μάι 2016      17:55      0

Φως στην οικονομία - Η επιτυχία Τσίπρα συνθλίβει Μητσοτάκη -Αντιπολίτευση - Διαπλοκή

Το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει φρέσκο και περισσότερο χρήμα στην αγορά...

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Την ώρα που οι Κασσάνδρες της αξιολόγησης φαίνεται να διαψεύδονται, στην κυβέρνηση στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην επαναφορά στην κανονικότητα, όπως και στο μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης.

Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης ήταν σαφή προς όλους τους υπουργούς. Λίγο πριν από τον αναμενόμενο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός έδωσε το κέλευσμα για άμεση στροφή στην κοινωνία, καθώς η νέα εξάμηνη διαπραγμάτευση έχει προκαλέσει φθορά στο κυβερνητικό προφίλ, ενώ έχει δημιουργήσει μια αδικαιολόγητη εικόνα παράλυσης ακόμα και σε υπουργεία που δεν εμπλέκονταν στην αξιολόγηση, γεγονός που προβληματίζει το Μαξίμου. «Ο κόσμος δεν μας ψήφισε μόνο για να διαπραγματευόμαστε, αλλά και για να κυβερνήσουμε, να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις», σημειώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Τα «γκάζια» του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπούν στην άμεση απαγκίστρωση όλων των χαρτοφυλακίων από τη διαπραγματευτική διαδικασία και στην αποκατάσταση της σχέσης της κυβέρνησης με την κοινωνία.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 13 Μαΐου. 

ΣΧΟΛΙΑ