Δωρεάν νερό για 115.000 άτομα
  Παρασκευή, 29 Ιαν 2016      19:32      0

Δωρεάν νερό για 115.000 άτομα

Δωρεάν νερό σε όλους τους πολίτες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ. Το πρόγραμμα αυτό θα ωφελήσει περίπου 115.000 άτομα και ξεκινάει από 1 Φεβρουαρίου.

Σε κοινή συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, και του προέδρου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, διακαιούχοι του προγράμματος είναι, εκτός από τους πολίτες που πήραν έγκριση για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, και όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά δεν ωφελήθηκαν, λόγω προτεραιότητας και αφού τα κονδύλια ήταν περιορισμένα.

«Ήταν πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, εμείς δεν καλέσαμε την ΕΥΔΑΠ να κάνει κάτι για τις τάξεις εκείνες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Ήρθε η εταιρεία μόνη της και μας βρήκε», τόνισε η κυρία Φωτίου, ενώ παράλληλα κάλεσε και τους υπόλοιπους παρόχους ύδρευσης ανά την Ελλάδα να προχωρήσουν σε ανάλογα βήματα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε οικογένεια με δύο μέλη για ένα χρόνο. Έτσι, οι τετραμελείς οικογένειες θα λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο με το οποίο θα μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες κατανάλωσης.Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακόμα και άτομα τα οποία φιλοξενούνται από οικογένειες. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται η ανάλογη έκπτωση στο τιμολόγιο της οικογένειας.

Ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών
Με τη δυνατότητα για δωρεάν νερό θα δοθεί και  η δυνατότητα για ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών. Όπως, μάλιστα,δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης, οι οφειλέτες φτάνουν περίπου τις 700.000 και χρωστούν συνολικά 100-120 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς τις προσαυξήσεις που επίσης ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ. Οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ