Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στη Χίο
  Παρασκευή, 1 Απρ 2016      10:46      0

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στη Χίο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο hotspot της Χίου με πρωταγωνιστές μετανάστες και πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας...

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται. Επίσης, σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο ιατρείο του hotspot και στους χώρους καταγραφής.

Σημειώνεται ότι στο hotspot της Χίου (με υποδομές για 1.200 άτομα) βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Περισσότεροι από 200 που έφτασαν στο νησί χθες και μέχρι σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.  

Κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν αυτή την ώρα παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του hotspot.
 
Οι "Γιατροί του Κόσμου" ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το hotspot της Χίου, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρότατες ζημιές που υπέστη το ιατρείο τους, που υπολογίζονται σε 30.000 ευρώ, κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργία πείνας των υπό περιορισμό προσφύγων και μεταναστών στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο, η συντονίστρια του κέντρου Ανθή Καραγγελή δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «στη Μόρια δεν πραγματοποιεί κανένας απεργία πείνας». «Η σίτιση γίνεται κανονικά, ενώ οι περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί καθεστώς ασύλου ενημερώνονται κανονικά από δικηγόρους για τη διαδικασία. Γενικώς το κλίμα που επικρατεί στη Μόρια είναι καλό», επεσήμανε,

ΣΧΟΛΙΑ